Szétszedhető télikert

A télikertek használatánál felmerülő probléma a nyári túlmelegedés. Ez ellen a nyári hónapokban árnyékolással illetve légkondicionálással védekezhettünk csak eddig. Erre a problémára nyújtunk mi még egy egyedülállóan új megoldást, az elvehető oldalú télikerttel.

Magyar ország éghajlati viszonyainak megfelelően az év nyolc-kilenc hónapjában elég hűvös van ahhoz, hogy a télikert ne melegedjen túl. Ez időszak alatt szellőztetéssel csökkenthetjük az épület belső hőmérsékletét. De eljön a nyár, amit annyira vártunk. Ekkor a nagy üvegfelületek ugyan úgy szorgalmasan gyűjtik a meleget, mint előtte. Ez így már sok a jóból! Hiába szellőztetünk a hagyományos funkciójú nyílászárókkal megépített télikert üvegfelületeinek maximum ötven százalékát lehet teljesen nyithatóvá tenni. Ez nyáron már kevés!

Ezért találtuk ki ezt a megoldást, ami teljesen nyitottá teszi a teraszt. Nyárra csak az épület tetőszerkezete és a tartó lábak maradnak csak a meglévő teraszon! (még küszöb sincs)

Egy ilyen kialakítással a teraszunk egész évben használhatóvá válik.(persze ha marad hely a növényektől) Tehát nyáron van egy fedett, de nyitott teraszunk. Ősztől tavaszig, pedig egy meleg barátságos télkertünk.
(lásd rólunk írták rovat: Álomház 2003 áprilisi szám Szétszedhető télikert című cikke)

Ez a medencéknél is érdekes lehet, mivel így lesz egy beltéri medencénk, ami nyáron kültérivé alakítható. Így a medence egész évben használhatóvá válik és megmarad a közvetlen kertkapcsolat.
(lásd rólunk írták rovat: Széplak 2002 augusztusi szám Határok nélkül című cikke)

A szétszedhető télikert oldalai elvehetők, de beépített állapotban nyíló vagy bukó kivitellel készülnek. Az épület méretétől függően fél-egy óra alatt átállítható téliről nyári funkciójúra. Az átállítás egyszerűen akár házilag is megoldható, de szükség esetén ehhez segítséget nyújtunk. Az oldalelemek tárolására minimális helyigényre van szükség. (10 db helyigénye kb. 200cm-100cm-70cm)

Természetesen a hagyományos megoldásokkal is építünk télikertet ilyenkor az oldalfalak közül, bármelyik lehet bukó-nyíló, toló, vagy akár harmonika ajtó is.

Az Ön dolga, hogy kiválassza a legjobbnak tűnő megoldást, és mi megvalósítjuk azt.